عنوان کتاب، مولف، مترجم یا ناشر مورد نظر خود را برای جستجو وارد کنید.
حلقههای هفتگانه
کتاب «حلقههای هفتگانه» با زیرعنوان آموزههای بومی سرخپوستان برای داشتن زندگی بهتر، اثر مشترک چلسی لوگر و تاش کالینز، و با ترجمۀ عهدیه قاسمی از سوی انتشارات ذهنآویز منتشر شده است.
سنتهای بومی گنجینهای غنی از تجربههای گسترده است که برای رسیدن به توازن و هماهنگی در زندگی بینشی عمیق به ما میبخشد. اکثر جوامع بومی امریکایی، پس از نخستین آشنایی با جوامع اروپایی، توانستند فرهنگ و روش زندگی درست را فرا بگیرند و به تمدن واقعی دست یابند: آنها به این جهان خاکی آسیبی نمیرساندند، مسئولیتهای همگانی را ترویج میدادند، روابط زنان و مردانشان بر پایۀ مساوات و برابری بود و به آزادی فردی احترام میگذاشتند.
اما متأسفانه جوامع امروزی، به آرمانها و رسوم زندگی اجدادی خود توجه چندانی ندارند و در این زمینه پیشرفت چشمگیری نداشتهاند؛ در فرهنگ بومیان عوامل تأثیرگذاری وجود دارد که باعث گسترش آگاهی و بصیرت در زندگی هر انسانی میشود.
هدف نویسندگان کتاب حلقههای هفتگانه این است که با آموزش فرهنگ باستانی سرخپوستان، به ما کمک کنند و تندرستی را به زندگیمان ببخشند؛ چون قدرت و نیروی حاصل از آموزههای اجدادی سبب میشود تا زندگی را از سر بگیریم. آنها میگویند که برای داشتن زندگی متعادل در دنیای کنونی، هیچ اهمیتی ندارد که چهکسی هستیم و در کجای این کرهی خاکی زندگی میکنیم، چراکه این زندگی متعادل برای همهی ما میسر است.
«حلقههای هفتگانه» این بینش ارزشمند را در اختیار شما میگذارد تا به دیدگاه تندرستی که نیاکان سرخپوستان شالودۀ آن را بنا نهادند و برای دستیابی به زندگی مطلوب آن را پرورش دادند دست یابید. جالب است بدانید که امروزه، بسیاری از افراد در جوامع مدرن این آداب را سرمشق زندگیشان قرار دادهاند و این روشها را توشۀ زندگی خود کردهاند. آموزههای این کتاب نمایانگر روش زندگی عدهی زیادی از مردم سرزمینهای سرخپوستی است.
چلسی و تاش، نویسنده و عکاس کتاب، هر دو در سال 2013، به سلامت و بهزیستی شخصی متعهد شدند و بر آن شدند تا راه و روشهای اجدادی خود را با سفرهای درمانی پیوند دهند و بینش معجزهآسا و مشترک خود را دربارهی سلامت بومی با جهانیان به اشتراک بگذارند. آن دو گروهی فوقالعاده کنار یکدیگر تشکیل دادند و از مهارتهای خود برای طراحی وبسایت و صفحههای رسانههای اجتماعی استفاده کردند و در این رسانهها با ارائۀ برداشتهای بهروز و شفاف در زمینههای مختلف، از استقلال غذایی قبایل گرفته تا تناسباندام و شیوههای ذهنآگاهی، به جنبش سلامت بومی موجود کمک کردند.
آن دو بهکمک فرصتهای پیشآمده در طول مسیر، توانستند با تصورات و باورهای غالب مبارزه کنند و مردم بومی را به جهانیان معرفی کنند و هدفشان این بود که هر کودکی در سرزمین مادریاش، بتواند فرهنگ خود را به زندگی سالم پیوند بزند و بداند نهتنها سلامتی شامل حالش میشود، بلکه او هم در این زمینه سهمی دارد.
حلقههای هفتگانه یک دعوتنامه است و از شما دعوت میکند که با به کارگیری نگرش و شیوههای سلامتی بومی، خودتان را قدرتمند کنید، به خودتان سلامتی ببخشید و برای وجود خود احترام قائل شوید.
قسمتی از کتاب حلقههای هفتگانه نوشتهی چلسی لوگر و تاش کالینز
مردم بومی هر کجای این کرهی خاکی که باشند برای زمین عشق و احترام زیادی قائلاند. ما هرگز این پیوند مقدس را قطع نکردهایم. هرگز فراموش نکردهایم که خاستگاهمان، زمین، تا چه اندازه نیازهای ما را برآورده کرده است. میدانیم تا چه اندازه به آن وابستهایم و درنتیجه، به آن احترام میگذاریم. بسیاری از انسانها تصور میکنند زمین منبعی است که باید آن را اشغال، تصاحب و استثمار کرد. مردمان بومی میدانند زمینْ موجودی زنده است که باید با آن پیوندی محترمانه و متقابل برقرار کرد. زمین حیاتبخش، حافظ، خاستگاه مخلوقات، قلب عالم هستی و جوهرهی وجودی ماست. رنج او رنج ماست. سلامتی ما در گروِ سلامتی اوست.
زمین حافظ فرهنگ اصیل و بدوی ماست، احترام ما به آن بیانگر همین است. در داستانهای خلقت میخوانیم که نیاکان ما در دل غارها زندگی میکردند و از آنجا هستی مییافتند. ما از آسمانها فرو افتادیم و براثر تعامل با عناصر و نیروهای طبیعی و حیات گیاهی و جانوری پا به عرصهی وجود نهادیم. همهی چیزهایی که اطرافمان را فرا گرفتهاند نیز به همین صورت به وجود آمدهاند: زبان، موسیقی، نظام غذایی، شیوۀ زندگی، اشکال هنری، نیروی عقلانی، شیوههای درمانی و ارتباط معنوی ما. همهچیز از زمین سرچشمه گرفته است. بنابراین، زمین در طول زندگیمان، هر آنچه ما نیاز به دانستن آن داریم به ما میآموزد.
اگر این دیدگاه برایتان ناآشناست و تابهحال به گوشتان نرسیده، به یاد داشته باشید زمانی در تاریخِ همۀ ملتها، اجداد ما ارتباط تنگاتنگی با زمین داشتهاند. جنبههای زیبا و منحصربهفرد هر فرهنگی، درنتیجهی تعامل با اقلیمهای زیبا و متنوعی است که از آن سربرآوردهایم. برای بسیاری، این ارتباط قطع شده است. امروزه، این موضوع بر سلامت جمعی و بهزیستی ما تأثیر گذاشته است. ما باید این پیوند را از نو احیا کنیم.
این حلقهی تندرستی ــ یعنی زمین و پیوند ما با آن ــ حلقهای است که بر سلامت دستهجمعی و جهانی، در مقابل سلامت فردی، بیش از هر عامل دیگری تأثیر میگذارد. بومیان فقط پنج درصد از جمعیت کرهی زمین را به خود اختصاص دادهاند، اما از هشتاد درصد تنوع زیستی جهان حفاظت میکنند. رهبران، فعالان اقلیمی و دولتمردان بومی در واقع، حاملان دانشی هستند که ما برای زندگی در جهانی سکونتپذیر و تنفسپذیر به آن احتیاج داریم. ما ادعا نمیکنیم که به کمک فنّاوری یا سیاستگذاری میتوانیم برای حل بحرانهای اقلیمی راهحلی ارائه دهیم، اما باور داریم با تغییر دادن قلب و ذهن خود میتوانیم تأثیرگذار باشیم و درنهایت، افراد بیشتری را تشویق کنیم که به این مسائل اهمیت دهند. همهچیز با تغییر نگرش ما به عشق ورزیدن به زمین آغاز میشود. دانش بومی در این مسیر راهنمای خوبی است.
ایجاد پیوند و ارتباط با زمین نهتنها سیارۀ ما را بهبود میبخشد، بلکه برای ما، افراد و خانوادههایی که در پی سلامتی هستیم، التیامبخشِ ضربههای روحی ـ روانی و قلبهایمان خواهد بود. اجداد ما هرگز مجبور نبودند زمانی را برای ارتباط با زمین اختصاص دهند، بلکه ارتباط با زمین بخشی از زندگی روزمرهشان بود. امروزه، همهی فعالیتهایی که در زندگی انجام میدهیم، از کار گرفته تا تفریحاتمان، همگی در داخل خانه انجام میشود و ما را زیر سقف خانهمان نگه میدارد؛ یعنی غالباً درست جایی که در معرض پرتو آبیرنگ و ناسالم وسایل الکترونیکی قرار میگیریم. بهدلیل این فرهنگ خانهنشینی، که بیتحرکی را به ما تحمیل میکند، دچار بیماری و افسردگی بیشتری میشویم. احساس میکنیم ارتباطمان با طبیعت قطع شده است. ما باید آگاهانه خود را دوباره به زمین متصل کنیم. بهمحض انجام دادن این کار، فواید شفابخشی را حس میکنیم که زمین برایمان محیا کرده است.
مطالعات نشان میدهد فقط با صرف پنج دقیقه زمان در فضای باز ــ در پارک یا در دل جنـگل، هـیـچ فـرقـی ندارد ــ افراد احساس خوشایـندتـری خـواهند داشت و عزتنفسشان بیشتر میشود. اگر در یک روز آفتابی فقط ده دقیقه را خارج از منزل و زیر نورخورشید سپری کنید، میتوانید ویتامین دی بدنتان را افزایش دهید؛ این ویتامین برای قوی نگه داشتن سیستم ایمنی بدن بسیار اهمیت دارد و بسیاری از افراد دچار کمبود این ویتامین هستند. با صرف بیست دقیقه زمان در فضای باز میتوانید بهطرز شگفتانگیزی کورتیزول یا هورمون استرس را کاهش دهید. اگر با سپری کردن فقط چند دقیقه زمان در فضای باز چنین تأثیرات مثبتی در زندگیمان رخ میدهد، تصور کنید که با گذراندن ساعتها، روزها و هفتهها در فضای باز چه حسی به ما دست خواهد داد. زندگی روی زمین را تصور کنید.