جستجوی کتاب

عنوان کتاب، مولف، مترجم یا ناشر مورد نظر خود را برای جستجو وارد کنید.

ورود به فروشگاه

عصر هوش مصنوعی و آینده‌ی ما انسان‌ها/ هوش مصنوعی و انسان معاصر

عصر هوش مصنوعی و آینده‌ی ما انسان‌ها/ هوش مصنوعی و انسان معاصر

کتاب «عصر هوش مصنوعی و آینده‌ی ما انسان‌ها» نوشته‌ی مشترک هنری کیسینجر، اریک اشمیت و دانیل هوتنلوچر، به همت نشر ذهن‌آویز به چاپ رسیده است. سه تن از متفکرترین و موفق‌ترین افراد جهان گرد هم آمده‌اند تا هوش مصنوعی (AI) و روشی را بررسی کنند که جامعه‌ی بشری را متحول می‌کند. آن‌ها در این کتاب بررسی کرده‌اند که چگونه هوش مصنوعی روابط ما را با دانش، سیاست و جوامعی که در آن‌ها زندگی می‌کنیم تغییر می‌دهد. عصر هوش مصنوعی نقشه‌ی راهی ضروری برای حال و آینده‌ی ماست، دورانی که شبیه به هیچ دوره‌ای نیست.

هوش مصنوعی نه صنعت یا محصول خاصی است، نه به اصطلاحِ استراتژیک، حوزه یا حیطه‌ی خاصی را در بر می‌گیرد، بلکه ابزاری است که می‌توان از آن در بسیاری از صنایع و بسیاری از ابعاد زندگی انسان مثل تحقیقات علمی، آموزش، تولید، پشتیبانی، حمل‌ونقل، امور دفاعی، اجرای قوانین، سیاست، تبلیغات، هنر، فرهنگ و... استفاده کرد. از ویژگی‌های هوش مصنوعی -از جمله قابلیت‌های آن برای یادگیری، رشد و شگفت‌انگیزی آن- این است که تمام صنایع و ابعاد زندگی انسان را متحول می‌کند. نتیجه به گونه‌ای است که شناخت انسان و احساس او از واقعیت چنان تغییر می‌کند که از زمان شروع عصر جدید چنین تجربه‌ای را احساس نکرده است.

نویسندگان کتاب می‌گویند: در این کتاب درصدد توضیح و تشریح هوش مصنوعی هستیم تا خواننده، هم متوجه سؤالاتی شود که در سال‌های آتی با آن‌ها روبه‌رو خواهیم بود، هم با ابزارهایی آشنا شود که با کمک آن‌ها به سؤالات زیر پاسخ خواهیم داد:

-نوآوری‌هایی که هوش مصنوعی برای حوزه‌ی سلامت، بیولوژی، فضا و فیزیک به وجود آورده چگونه است؟

-بهترین دوستانی که هوش مصنوعی، به‌ویژه برای کودکان، به وجود آورده است کدام‌ها هستند؟

-رقابت‌هایی که هوش مصنوعی به وجود آورده است چگونه است؟

-آیا هوش مصنوعی ابعادی از واقعیت را درک می‌کند که انسان‌ها درکی از آن ندارند؟

-وقتی هوش مصنوعی ارزیابی و تغییر شکل رفتار انسان‌ها را برعهده می‌گیرد، انسان‌ها چه تغییری می‌کنند؟

-در این صورت، انسان بودن چه معنایی دارد؟

خوش‌بینی ما سه نفر درباره‌ی هوش مصنوعی تا حدودی متفاوت است؛ اما قبول داریم که این فناوری در حال تغییر افکار، دانش، ادراک و واقعیت است و به این علت، در حال تغییر مسیر تاریخ انسان است. در این کتاب، ما نه درصدد ستایش هوش مصنوعی هستیم و نه برای آن ماتم گرفته‌ایم. هوش مصنوعی روزبه‌روز در حال گسترش است و کاری هم با احساسات و دیدگاه‌های ما ندارد. ما دنبال آن هستیم تا پیامدها و عواقب آن را بررسی کنیم، اگرچه پیامدهای آن به محدوده‌ی درک انسان‌ها بستگی دارد. ما این کتاب را فرصتی می‌دانیم برای طرح یک سری سؤال، ضمن اینکه ادعا نمی‌کنیم تمام پاسخ‌ها را می‌دانیم. امیدواریم این کتاب مقدمه‌ای باشد برای بحث‌های آتی.

از نظر ما، این کتاب تلاشی است برای توجه به عصر جدید. صرف‌نظر از تخصص یا حوزه‌ی کاری ما، سخن از آینده‌ای است که در آنجا ماشین‌ها یاد می‌گیرند و منطقی را به کار می‌گیرند که فراتر از حد و حدود عقل و قوه‌ی تعقل انسان امروز است. در این صورت، جوامع انسانی نه‌تنها باید برای درک و شناخت آن با یکدیگر مشارکت کنند، بلکه برای استفاده و به‌کارگیری آن نیز باید با یکدیگر همکاری کنند. ما درصددیم در این کتاب چهارچوبی به خوانندگان ارائه کنیم تا با کمک آن بتوانند برای آینده‌ی خود تصمیم بگیرند؛ انسان‌ها همچنان بر آینده‌ی خود کنترل داشته باشند و آن را مطابق ارزش‌های خود شکل بدهند.

قسمتی از کتاب عصر هوش مصنوعی و آینده‌ی ما انسان‌ها:

دنیای دیجیتال استنباط ما را از زندگی روزمره متفاوت کرده است. امروز وقتی فردی روز  خود را سپری می‌کند، از انبوه داده‌ها استفاده می‌کند یا به توسعه‌ی آن کمک می‌کند. میزان این داده‌ها و نحوه‌ی استفاده از آن‌ها بسیار گسترده است و بستگی به شرایط افراد و طرز تفکر و نحوه‌ی استفاده‌ی آن‌ها از داده‌ها دارد. افراد معمولاً از روی غریزه یا ناخودآگاه برای ساماندهی و انتخاب اطلاعاتی که لازم دارند یا اطلاعاتی که برای آن‌ها مفید است، مثل انتخاب اخبار مورد نظر، تماشای فیلم و امثال آن، که بستگی به سلیقه افراد دارد، به نرم‌افزارهایی متکی هستند.

پلتفرم‌های شبکه‌ای مجهز به هوش مصنوعی استفاده از این فرایندهای پیچیده را تسهیل کرده و ارتباط بین افراد و فناوری را عمیق کرده است. با هوش مصنوعی که طراحی شده و آموزش دیده تا پاسخ به سؤالات و رسیدن به اهداف انسان‌ها را تسهیل کند، پلتفرم شبکه‌ای می‌تواند راهنمایی باشد برای تفسیر و نگهداری گزینه‌هایی که روزگاری با ذهن انسان مدیریت می‌شد (البته با کارایی کمتر). پلتفرم‌های شبکه‌ای این وظایف را با گِرد هم آوردن اطلاعات و تجربه‌ها در مقیاسی بسیار وسیع انجام می‌دهند به‌نحوی که انجام آن از عهده‌ی ذهن انسان خارج است و به این ترتیب، به انسان‌ها کمک می‌کنند تا به‌نحوی استثنایی پاسخ سؤالات خود را دریافت کنند. برای مثال، اگر خرید یک جفت چکمه‌ی زمستانی را در نظر بگیرید، حتی فروشنده‌ای که بسیار پرتلاش باشد هرگز نمی‌تواند به صدها هزار اقلام مشابه خریداری‌شده در کشور و در منطقه دسترسی داشته باشد، روندهای فصلی را مد نظر قرار دهد، میزان فروش سالانه را در نظر بگیرد، جست‌وجوهای قبلی خود او را مقایسه کند و قبل از اینکه تصمیم بگیرد کدام چکمه را انتخاب کند، الگوهای خرید را بررسی کند؛ اما هوش مصنوعی می‌تواند به‌راحتی به تمام این موارد دسترسی داشته باشد.

در نتیجه، افراد معمولاً با پلتفرم‌های شبکه‌ای مجهز به هوش مصنوعی طوری ارتباط برقرار می‌کنند که در طول تاریخ با هیچ کالا و خدماتی یا ماشینی این‌گونه ارتباط برقرار نکرده‌اند.

عصر هوش مصنوعی و آینده‌ی ما انسان‌ها را علی علی‌پناهی ترجمه کرده و کتاب حاضر در ۱۸۹ صفحه‌ی رقعی با جلد نرم و قیمت ۹۸ هزار تومان چاپ و روانه‌ی کتابفروشی‌ها شده است.

خرید کتاب عصر هوش مصنوعی و آینده‌ی ما انسان‌ها

در حال بارگزاری دیدگاه ها...
هیچ دیدگاهی برای این کالا نوشته نشده است.